Proud to be Senior

De Tweede Kamerfractie van GroenLinks en de VVD  pleiten aanstaande donderdag in de Tweede Kamer voor een speciale anonieme OV-chipkaart voor 65-plussers.

Sinds de invoering van de OV-chipkaart zijn de papieren roze en blauwe strippenkaarten verdwenen. Daarmee is ook het anoniem met korting reizen verdwenen. Wanneer 65-plussers nu met korting willen reizen moeten ze een op naam gestelde OV-chipkaart kopen. Met een gewone anonieme kunnen ze wel reizen, maar zonder korting. De fracties van de VVD en GroenLinks willen nu dat de mogelijkheid van een anonieme roze ov-chipkaart beschikbaar komt. Zij zullen hun voorstel donderdag voorleggen aan de Tweede Kamer en de minister van Infrastructuur en Milieu. Omdat een ieder verplicht is zich te alle tijden te kunnen identificeren hoeft misbruik van de roze OV-chipkaart geen probleem te zijn, dat was de roze strippenkaart ook niet. Of er ook een roze OV-chipkaart voor kinderen moet komen is onbekend.
Het voorstel is actueel omdat sinds vandaag ook in Groningen en Drenthe met de OV-chipkaart gereisd kan worden en er nu een landelijke dekking van de OV-chipkaart is.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.