Proud to be Senior

AOW gaat later in

maart 28th, 2011

Wanneer je nu op de 30ste van de maand jarig bent krijg je toch al AOW vanaf de eerste van die verjaardagsmaand, dat gaat als het aan de ministerraad ligt veranderen.

Het kabinet knijpt steeds een beetje harder in de AOW. De korting op de toeslag-AOW is nog niet duidelijk of het kabinet komt alweer met een nieuw voorstel. De vrijdag aangekondigde maatregel kort de eerste AOW die een jarige ontvangt. Nu nog ontvangt de persoon die 65 jaar wordt zijn eerste AOW vanaf de eerste van de maand waarin hij 65 jaar wordt. Dat wordt als het besluit van het kabinet het haalt, vanaf de verjaardag zelf. Met die maatregel wil het kabinet 60 miljoen binnenhalen.
Wat bet besluit niet zegt is of nu ook de uitkeringen WAO en IOAW en dergelijke, doorlopen naar de ingangsdatum van de AOW. Nu stoppen uitkeringen aan het einde van de maand voorafgaand aan de maand waarin de gerechtigde 65 jaar wordt. Wanneer dat zo blijft hebben deze uitkeringsgerechtigde die 65 worden een gat in de inkomsten. Lopen ze wel door naar de 65ste verjaardag, dan heeft het kabinet misschien een probleem omdat de bezuiniging dan niet gehaald wordt
De Tweede en Eerste Kamer moet het kabinetsbesluit nog behandelen, het zal dus nog wel even duren voordat we weten waar we aan toe zijn. Het wachten is op weer nieuwe bezuinigmaatregelen.

Leave a Reply

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.