Proud to be Senior

Veel zwevende kiezers 55-plus

februari 18th, 2011

Politieke partijen kunnen het beste campagne voeren in de zuidelijke provincies want daar zitten volgens tv-programma EenVandaag de meeste zwevende, vooral oudere, kiezers.

Volgens een onderzoek van tv-programma EenVandaag en de Universiteit van Amsterdam bevinden zich onder de oudere (55-plus) kiezers relatief veel zwevers. Kiezers die nog niet weten waarop ze zullen gaan stemmen. Uit het onderzoek blijkt dat mannen sneller van mening veranderen dan vrouwen, dat ze vaker lager zijn opgeleid en een lager inkomen hebben dan de kiezers die al wel weten waarop ze gaan stemmen. Verder blijkt het lidmaatschap van een vakbond het zweven te bevorderen, die kiezeres zweven tussen de SP en de PvdA.
De verkiezingen gaan over de Provinciale Staten, maar indirect ook voor de Eerste Kamer. Voor een meerderheid in de Eerste Kamer voeren de politici het beste campagne in de zuidelijke provincies. Juist in Limburg, Brabant en Zeeland hebben de meeste kiezers hun stem nog niet bepaald. Maar ook in Noord-Holland vallen nog kiezers te winnen.
Het onderzoek is gedaan onder tienduizenden mensen die vijf jaar zijn gevolgd.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.