Proud to be Senior

Energiemeter wordt slimmer

februari 23rd, 2011

Onduidelijkheid  over de meterstanden is binnenkort verleden tijd, met een nieuwe generatie energiemeters leest de energieleverancier op afstand uw meterstanden af.

Gisteren ging de Eerste Kamer akkoord met de invoering van de slimme energiemeter. Met die nieuwe generatie energiemeters hoeft de meterstand niet meer te worden doorgegeven, want die leest de leverancier van gas en elektra na uw toestemming op afstand af. Met de nieuwe energiemeter is de onduidelijkheid over de jaarafrekening, of de juiste meterstanden bij verhuizen verleden tijd, net als het doen van schattingen. De nieuwe meter is niet alleen handig voor de energiegebruikers, ook de energieleveranciers kunnen de plaatselijke energie behoefte beter afstemmen op het aanbod.
De invoering van de nieuwe meter kan naar de minister van Economische Zaken, Maxime Verhagen hoopt vanaf volgend jaar worden ingevoerd. Dat is later dan de bedoeling. De vertraging komt voornamelijk door de Eerste Kamer die in het oorspronkelijke wetsontwerp te weinig de privacy van burgers gegarandeerd vond. Dat is nu wel geregeld, de meter mag alleen eenmalig (of vaker) na toestemming op afstand worden afgelezen.
Invoering van de nieuwe energiemeter zal geleidelijk gaan: als de oude meter aan vervanging toe is, bij een ingrijpende verbouwing, nieuwbouw of wanneer energiegebruikers er zelf om vragen.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.