Proud to be Senior

De Inspectie Verkeer en Waterstaat gaat luchtvaartmaatschappijen beboeten wanneer zij geen vergoeding blijven betalen aan passagiers wanneer de vlucht meer dan drie uur vertraagd is. Maar dan moet het ze wel bekend zijn.

Een vertraagde vlucht is al niet leuk, wanneer de maatschappij die voor u de vlucht verzorgt zich niet houdt aan de regels van vergoedingen bij vertraging wordt het extra vervelend. Zeker wanneer u denkt in uw recht te staan, maar dat maar niet wil krijgen van de luchtvaartmaatschappij. De Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) gaat daar nu wat aan doen. Wanneer een luchtvaartmaatschappij voor de veertigste keer in de fout gaat krijgt die maatschappij een boete van 15.000 euro. Verbetert zij haar leven niet, dan wordt bij herhaling de boete verdubbeld tot uiteindelijk 74.000 euro.
De IVW gaat ook maatschappijen beboeten wanneer zij voor de elfde keer verzuimen passagiers te informeren over hun rechten. Die boete is lager: 3000 euro, maar voor elke volgende keer nog eens 6000 euro boete.
De boetes moeten helpen de rechten van passagiers beter te beschermen, maar dan moeten de klachten wel bekend zijn bij de inspectie. Meld dus uw klachten! Dat kan via de website van de IVW of via 088-4890000.
Bij een vertraagde vlucht heb je als passagier recht op een vergoeding tussen de 250 en 600 euro. De hoogte hangt af van de te vliegen afstand en afwijkingen van de geplande aankomsttijd.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.