Proud to be Senior

Verplicht te bezoeken

januari 7th, 2011

In China wordt gewerkt aan een wet die kinderen verplicht hun ouders regelmatig te bezoeken. Het wordt verboden bejaarde ouders te negeren of te isoleren.

Een opmerkelijk bericht uit China waar gewerkt wordt aan een verplichte bezoeken van bejaarde ouders. Door de veranderende maatschappij waarbij ook de jonge mensen in China het druk, druk, druk hebben worden ouders steeds vaker vergeten. Daardoor zijn veel ouderen eenzaam.
Tot voor kort was het de traditie in China om ouderen te eren, daar is in de nieuwe tijd steeds minder gelegenheid voor. De nieuwe wet verplicht kinderen de oude traditie weer op te pakken en de ouders regelmatig te bezoeken of met hen onder een dak te leven. Doen de kinderen dat niet, dan kunnen de Chinese ouderen hun rechten met de nieuwe wet in de hand kunnen hun rechten afdwingen. In China zijn nu ongeveer 167 miljoen mensen van zestig jaar of ouder.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.