Proud to be Senior

Gisteren heeft burgerinitiatief de Stichting Platform AOW omhoog, de Tweede Kamer 41.000 handtekeningen aangeboden. Met dit burgerinitiatief wil het platform bereiken dat het maandbedrag van de AOW stijgt.

Ten opzichte van het welvaartsniveau loopt de AOW volgens het Platform AOW omhoog, 15 tot 17 procent achter. Juist in tijden van een financieel-economische crisis hoort een uitkering als de AOW als basisinkomen toereikend te zijn. Het platform begon in 2008 haar initiatief en heeft nu 41.000 handtekeningen die haar voorstel het AOW-bedrag te verhogen onderschrijven. Deze handtekeningen heeft het platform gisteren de Tweede Kamer aangeboden, in de hoop en verwachting dat de Tweede Kamer het onderwerp gaat bespreken. Een bespreking die moet leiden tot een hogere AOW.
Een burgerinitiatief kan door de Tweede Kamer in behandeling worden genomen wanneer er tenminste 40.000 handtekeningen van stemgerechtigden zijn verzameld. Verder moet het onderwerp nieuw zijn, ofwel de laatste twee jaar niet in de kamer behandeld en niet gaan over de Grondwet, belastingen of begrotingswetten.

19 januari 2011

Leave a Reply

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.