Proud to be Senior

Premies autoverzekering stijgen

november 1st, 2016

Na jaren van premiedaling stijgt de premie voor autoverzekeringen weer. Oorzaak: het aantal schades en ook het schadebedrag per schade nemen toe.

De premies voor autoverzekeringen stijgen na jaren van premiedaling nu weer fors. Voor een WA-verzekering is de consument op dit moment 30 procent meer kwijt dan een jaar geleden. De jaarpremie steeg van € 455,74 naar € 599,98. Volgens vergelijkingssite Independer is de premietoename van alle verzekeringen gemiddeld 20 procent. Vooral jongeren, die over het algemeen meer schade rijden, merken de hogere premies. Een gemiddelde verzekering kost voor hen nu € 1068 per jaar, dat was vorig jaar nog € 844.
De oorzaak ligt enerzijds bij De Nederlandse Bank die vond dat verzekeraars met hun concurrentie op premie een ongezond verdienmodel hadden en opriep tot premieverhogingen. Anderzijds ligt de oorzaak bij het toegenomen aantal schades. In 2015 waren er 502.000 particuliere schades tegen 462.000 een jaar eerder. Ook neemt het schadebedrag toe doordat er steeds meer dure elektronica in auto’s aanwezig is.
Woordvoerder Rudi Buis van het Verbond van Verzekeraars verwacht dat de premiestijging nog niet ten einde is.

Nico van Scheijndel

1 november 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.