Proud to be Senior

Einde zwart sparen

juni 27th, 2014

Op 1 juli aanstaande eindigt de boetevrije inkeerregeling voor zwartspaarders. Tot nu toe hebben 9000 zwart spaarders zich gemeld met een gezamenlijk vermogen van 4,5 miljard euro.

 

Tot 1 juli kunnen zwarte spaarders de Verklaring vrijwillige verbetering indienen bij de belastingdienst in Breda om het zwart gespaarde geld aan te geven dat veelal in het buitenland was onder gebracht. Meldt u het zwarte spaargeld later aan, dan wacht u een naheffing over maximaal 12 voorgaande jaren. Bovendien krijgt u na 1 juli een boete van 30 procent die vanaf  1 juli 2015 zelfs 60 procent bedraagt, maar die kan oplopen tot wel 300 procent.

Sinds de versoepelde regeling voor het melden van zwart geld hebben er al 9000 mensen gebruik van hebben gemaakt. Zij hebben verzwegen spaargeld aangegeven, maar ook over aandelen, onroerend goed, vergeten erfenissen en andere vermogens bestanddelen,

Dat er massaal zwart geld wordt aangemeld heeft niet alleen te maken met de versoepelde regeling, maar ook met het feit dat het net zich rond de zwart spaarders langzaam maar zeker sluit. Het bankgeheim in Luxemburg, Zwitserland en Oostenrijk is van de baan en de Europese Unie jaagt samen met de OESO en de G20-landen op belastingparadijzen.

Volgens de fiscus hebben de 9000 mensen die gebruik hebben gemaakt van de inkeerregeling tot 20 juni samen 4,5 miljard aangegeven. Overigens verwacht de fiscus dat er uiteindelijk 50 miljard euro zwart geld bestaat. Vooral de grote jongens weten hun geld nog buiten het zicht van de fiscus. De Staat der Nederlanden vaart er ondertussen wel bij, zij heeft al 675 miljoen euro aan extra belastingen ontvangen.

 

Nico van Scheijndel

27 juni 2014

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.