Proud to be Senior

Vaker valboete

december 12th, 2017

Begin vorige maand schreef het AD dat instellingen ouderen extra laten betalen als ze te vaak de alarmknop indrukken. Dat blijken er volgens een steekproef veel meer te zijn.

Uit en steekproef die minister De Jonge van Volksgezondheid onder twintig zorginstellingen heeft laten uitvoeren blijkt dat negen instellingen betaalclausules hanteren en dat zeven die ook in rekening hebben gebracht. Bij in ieder geval vijf van die zeven is aannemelijk dat de bijbetalingen onterecht zijn toegepast. Twee instellingen brengen alleen extra kosten in rekening als iemand bijvoorbeeld per ongeluk de alarmknop in gedrukt heeft.
De steekproef is gedaan door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) in opdracht van minister De Jonge die vindt dat de extra kosten onterecht in rekening zijn gebracht. De Jonge roept zorgaanbieders op om te bekijken of ook zij onterechte betalingen hebben opgelegd en zo ja dat ze dit moeten herstellen. De minister heeft verder de brancheorganisaties gevraagd de kwestie bij hun leden aan te kaarten.
Ouderenorganisatie ANBO is ondertussen een meldactie begonnen. De meldingen worden opgepakt door de NZA schrijft de minister in zijn brief over deze zaak aan de Tweede Kamer. Melden van onterechte extra betalingen doe je hier.

Nico van Scheijndel

12 december 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior
  • RT @CvanBrenk: Kon het niet laten https://t.co/N9qq5nZ7bi ; 30-11-19
  • RT @EllenVerkoelen: Dit is zeer zorgelijk en volstrekt onacceptabel! Van dag één af dat 50PLUS in Rotterda ... ; 23-11-19
  • RT @EllenVerkoelen: Het symposium van 50PLUS met als thema 'De wereld die wij aan onze kinderen willen doorgeven' gaat o ... ; 16-11-19
  • RT @EllenVerkoelen: Zachte heelmeesters maken stinkende wonden: door eerst 1 jaar en zonder steun van raad nogmaals 0,5 ... ; 16-11-19
  • Wie het laatst lacht lacht het best, met de VVD terug naar 130. https://t.co/3sYGH5nyFq ; 14-11-19

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.