Proud to be Senior

Ondanks de wens van veel stellen om tegelijk met pensioen te gaan, lukt het velen vanwege de financiële gevolgen niet om die wens te realiseren.

Uit een onderzoek van het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI) blijkt dat veel stellen wel samen met pensioen willen, maar dat velen dat niet lukt. Uit het onderzoek blijkt dat van de 2000 ondervraagde stellen, 50 procent graag samen met de andere ook werkende partner stopt. Slechts 30 procent van de stellen lukt het die wens te realiseren. Als beide partners tegelijk willen stoppen met werken, doen ze dat om meer tijd voor elkaar te hebben of om samen leuke dingen te doen zolang de gezondheid dat toelaat.
Het wordt echter steeds moeilijker om samen te stoppen met werken vanaf het moment dat de oudste AOW ontvangt. Door de steeds latere datum waarop de eerste AOW wordt ontvangen en het verdwijnen van de partnertoeslag-AOW in 2015, lukt het veel stellen niet om het financiële gat dat ontstaat te dichten. Omdat de AOW-leeftijd steeds verder naar achteren schuift, wordt ook het te dichten gat steeds groter en ontbreekt de mogelijkheid om voldoende te sparen. Uiteindelijk moet 20 procent van de stellen die zich verheugd hadden op samen stoppen daar om financiële redenen vanaf zien.

Nico van Scheijndel

26 juli 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.