Proud to be Senior

Ouderen blijken volgens een onderzoek van de ANBO niet erg bereid om van zorgverzekering te veranderen. Ze laten zo veel geld liggen.

Ouderenorganisatie ANBO deed onder 7000 ouderen onderzoek naar de bereidheid om van zorgverzekeraar te wisselen. Die bereidheid blijkt niet erg groot, van alle ondervraagden was 58 nog nooit gewisseld van zorgverzekeraar en 26 procent slechts een keer. Volgens de directeur van de ANBO is dat jammer, want er valt veel winst te behalen door over te stappen of de verzekering aan te passen. Bijvoorbeeld door alleen een basisverzekering te nemen, het vrijwillig eigen risico te verhogen of zelf de tandartskosten te betalen. Het zijn allemaal mogelijkheden om de maandelijkse premie met enkele tientjes te drukken. Toch blijkt geld niet de hoofdreden om niet over te stappen. 30 Procent zou het alleen overwegen als er een winst van € 50 tot €v 150 valt te behalen. En dan nog vrezen veel ouderen hun dekking kwijt te raken en achteraf met onaangename verrassingen geconfronteerd te worden, als ze bepaalde medicijnen bijvoorbeeld niet meer vergoed krijgen.
Willen zorgverzekeraars dat ook ouderen overstappen, dan moeten ze volgens de ANBO meer aan voorlichting doen over het verzekerd pakket en de vergoedingen.

Nico van Scheijndel

24 november 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.