Proud to be Senior

Klaar voor de zorg

december 9th, 2014

Volgens staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid zijn de gemeenten en zorgverzekeraars klaar voor de nieuwe zorg die zij vanaf 1 januari moeten gaan leveren.

 

Staatsecretaris Van Rijn van Volksgezondheid concludeerde gisteren dat de gemeenten en zorgverzekeraars klaar zijn voor de zorg. De gemeenten en zorgverzekeraars hebben de afgelopen weken alle contracten gesloten die nodig zijn om de veranderende zorg te kunnen leveren. Vanaf volgend jaar zijn beide partijen verantwoordelijk voor de zorg thuis, voor de dagbesteding, begeleiding en wijkverpleging. Er moeten nog wel wat punten op de i gezet, zoals bij beschermd wonen, maar de dan verantwoordelijke partijen zouden klaar voor de start zijn.

De gemeenten hebben de contracten voor de ondersteuning van thuiswonenden ouderen, chronisch zieken en gehandicapten gesloten. De zorgverzekeraars voor de verzorging en verpleging thuis. Het is volgens de staatssecretaris nu zaak dat er ook duidelijkheid komt voor de zorgvrager: “De komende weken is het belangrijk dat alle cliënten van gemeenten, zorgverzekeraars, zorgkantoren en aanbieders weten welke zorg er voor hen is. Vooral de aanbieders hebben hierin een belangrijke rol. Zij staan direct in contact met cliënten en kunnen dus direct goed informeren.”

Of de staatssecretaris gelijk heeft zal de tijd leren, signaleert u problemen of hebt u na 1januari 2015 een klacht over de al dan niet geleverde zorg, dan zijn er tal van meldpunten waar u met uw klacht terecht kunt. Bijvoorbeeld bij de overheid zelf via www.hoeverandertmijnzorg.nl of via de verschillende belangenorganisaties: www.nationaalmeldpuntouderenzorg.nl of voor positieve én negatieve ervaringen www.dezorgonzezorg.nl

.

Nico van Scheijndel

9 december 2014

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.