Proud to be Senior

Vakantie voor mantelzorgers

november 27th, 2014

De Unie KBO wil dat mantelzorgers van hun gemeente een vakantiecheque krijgen zodat zij daarvoor vervangende zorg kunnen inzetten om even vakantie van hun zorgtaak te kunnen nemen.

 

Om de mantelzorgers te ontlasten pleit de ouderenorganisatie Unie KBO ervoor om mantelzorgers een vakantiecheque te geven van € 200. Met deze vakantiecheque kunnen ze vervanging van de geboden zorg regelen en/of betalen. De gemeenten zouden daarvoor de 70 miljoen euro kunnen gebruiken die zij van het rijk krijgen om het wegvallen van het mantelzorgcompliment mee te compenseren.

Voor een vakantiecheque zijn goede argumenten. De druk op de mantelzorgers neemt toe nu de participatiemaatschappij steeds meer vorm krijgt. De zorg komt vanaf 1 januari 2015 steeds meer in de handen van de mensen uit het netwerk van de zorgvrager, vaak de familie. Bovendien krijgen de gemeenten minder geld voor de zorg van het rijk en dus moeten zij bezuinigen op de geboden hulp en wordt het beroep op de mantelzorgers alleen maar groter.

Met het initiatief van de vakantiecheque neemt de Unie KBO het op voor de mantelzorgers. Bovendien geeft het aandacht aan het mantelzorgpakket dat de Unie KBO samen met Achmea Zilveren Kruis heeft ontwikkeld. Dit mantelzorgpakket is een aanvullende zorgverzekering die mantelzorgers helpt. De mantelzorgmakelaar van Achmea neemt veel regelwerk uit handen en er is een vergoeding van zeven dagen mantelzorgvervanging.

 

Nico van Scheijndel

27 november 2014

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.