Proud to be Senior

Het is nog steeds niet mogelijk om de aangifte inkomstenbelasting voor een overledene digitaal te doen. Of het kan wel, maar dan kost het u € 610.

 

Terwijl vrijwel alle aangiftes bij de belastingdienst digitaal kunnen, blijft de aangifte inkomstenbelasting voor een overleden persoon achter. De aangifte inkomstenbelasting van een overledene kan alleen met een F-formulier, op papier dus. Of dat kan wel digitaal, maar alleen met software geleverd door Elsevier of Kluwer en dat kost u € 610.

Het AD brengt vandaag het verhaal van de Rotterdamse internist die de aangifte Inkomstenbelasting voor zijn overleden schoonmoeder wilde doen. Dat bleek alleen met een F-formulier te kunnen. De internist moest zich door 27 pagina’s papier werken. Een klusje waar hij een paar uur zoet mee was. In een brief aan de Tweede Kamer maakte hij zijn onvrede over die gang van zaken duidelijk.

Peter Omtzigt van het CDA vindt dat nabestaanden ook gewoon digitaal aangifte moeten kunnen doen en niet op extra kosten gejaagd moeten worden door de afname van dure software. De software die nu bij Elsevier en Kluwer te koop is. Deze software kost € 610 en is volgens de fiscus niet gemaakt voor burgers, maar voor belastingadviseurs.

De minister van Financiën kon nog niet aangeven of digitaal aangeven van inkomstenbelasting van een overledene snel digitaal zal kunnen. De belastingdienst laat het volgens de minister momenteel onderzoeken.

Verzorgt u de aangifte inkomstenbelasting, zorg er dan voor dat de belastingdienst over uw adres beschikt. Zo niet, dan kost niet alleen het invullen van het F-formulier uren, maar ook het ontvangen van het formulier zelf.

 

Nico van Scheijndel

14 oktober 2014

 

 

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.