Proud to be Senior

Ouderenorganisaties, verenigd in het CSO hebben staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken gevraagd om ouderenorganisaties te betrekken bij  het onderzoek naar de gevolgen van de kostendelersnorm.

 

Bij de behandeling van de wet die de kostendelersnorm regelt heeft staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken toegezegd het komende jaar te gebruiken om de gevolgen van de kostendelersnorm en daarmee de mantelzorgboete te gaan bestuderen. Dat bestuderen gebeurt door het ministerie samen met de gemeenten, het Sociaal Cultureel Planbureau en mantelzorgorganisatie Mezzo. De ouderenorganisaties verenigt in het CSO hebben de staatssecretaris gevraagd om ook mee te mogen praten.

Door de kostendelersnorm wordt de AOW van een inwonende ouder gekort met € 340 bruto per maand. Die korting is volgens het kabinet redelijk omdat met meerdere personen een huishouden voeren goedkoper is dan in je eentje. Maar ouderen zien het anders, door in te wonen bij een kind omdat er een zorgvraag is, wordt de AOW gekort, hetgeen veel ouderen als een boete beschouwen. Een boete die de maatschappij veel geld bespaart omdat het kind mantelzorg verleend. Betrokken mogen zijn bij het onderzoek naar de eigen situatie, het eigen inkomen lijkt de ouderenorganisaties niet meer dan logisch.

 

Nico van Scheijndel

23 juli 2014

 

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.