Proud to be Senior

Regels samenwonen eenvoudiger

september 18th, 2013

Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken heeft woord gehouden, gisteren kwam ze met de nieuwe regels voor wel of niet samenwonende AOW’ers. AOW’ers met een woning waarvoor ze zelf de financiële lasten dragen worden altijd als alleenstaand beschouwd.

 

Eindelijk komt er helderheid over wel of niet samenwonen van ontvangers van AOW. Heb je een eigen huis waarvoor je zelf de financiële last draagt, dan ben je alleenstaand. Woon je daadwerkelijk samen in een woning, dan ben je samenwonend. Hehe was dat nou zo moeilijk?

De nieuwe regels zijn dus nu bekend, enig belangrijk nadeel, ze gelden pas vanaf 2015. Dus iedereen die nu nog vermeend samenwoont en met sociaal rechercheurs te maken krijgt met een boete en terugbetaling van teveel ontvangen AOW vrezen. Maar in 2015 wonen ze plots niet meer samen en kunnen dan weer een alleenstaande AOW ontvangen.

Maar ondanks de kritiek mogen we blij zijn dat er nu eindelijk duidelijkheid is voor al die mensen die een deel van de week hun leven delen met een (nieuwe) vriend of vriendin zonder voor hun inkomen te vrezen of gedwongen worden samen te wonen, dan wel hun relatie te beëindigen omdat dat financieel niet uit kan.

 

Nico van Scheijndel

18 september 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.