Proud to be Senior

Er wordt door de banken gewerkt aan digitaal loket waardoor erfgenamen eenvoudiger kunnen uitvinden of en waar een overledene nog een bankrekening had.

 

Erfgenamen die nu willen weten of er nog ergens een bankrekening van de erflater bestaat kunnen dat nu alleen doen door middel van de notaris en een ingewikkeld administratief systeem. Dat wordt spoedig anders. De Nederlandse Vereniging van Banken, de Consumentenbond en het ministerie van Financiën werken aan een systeem waarbij het vinden van die bankrekening(en) eenvoudiger wordt. Het digitale loket moet vanaf begin volgend jaar actief zijn.

Het is niet bekend over hoeveel slapende bankrekeningen van overledenen het in Nederland gaat. In België is dat wel onderzocht. Daar bleken in 2012 1,5 miljoen bankrekeningen te zijn waarvan de helft met een saldo van minder dan € 20. Het totaal van de slapende rekeningen bedroeg 70 miljoen euro. Zijn die aantallen voor Nederland gelijk, dan zou het bij ons om 2,3 miljoen bankrekeningen gaan met in totaal 107 miljoen aan saldo.

 

Nico van Scheijndel

9 juli 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.